WELKE SOORTEN HOOGWERKERS ZIJN ER?

Geplaatst 16 juni 2017 DINTELOORD – Er zijn verschillende klussen die op grote hoogte uitgevoerd moeten worden, zoals het verven van een dapkapel, het schoonmaken of onderhouden van een goot of het reperaren van je dak. Om deze klussen veilig uit te voeren heb je de juiste hulpmiddelen nodig. Een erg handige machine is hiervoor de hoogwerker. Maar niet elke hoogwerker is geschikt voor elke klus. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je graag weten welke hoogwerker het beste geschikt is voor jouw klus? Wij geven je hieronder graag een overzicht van verschillende hoogwerkers en typische klussen waar deze geschikt voor zijn.

VERSCHILLENDE SOORTEN

Schaarhoogwerker:
Een schaarhoogwerker heeft een platform waar je op kunt staan dat dat je naar de juiste brengt. Om de hoogwerker goed te laten functioneren moet deze altijd op een vlakke, horizontale ondergrond staan. Het platform beweegt omhoog en omlaag door middel van mechanische of pneumatische scharen. Wij hebben een 8 meter hoge en 14 meter hoge schaarhoogwerker. Deze kan alleen recht omhoog en is daarom goed te gebruiken voor het onderhoud van je goot.
Telescoophoogwerker:
Een telescoophoogwerker heeft uitschuifbare mastdelen, zodat je zelfs bij de meest moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen. De telescoophoogwerker werkt meestal het beste bij een vlakke ondergrond, maar er zijn ook hoogwerkers die bij een ruwe ondergrond goed werken.
Autohoogwerker:
Een autohoogwerker is op de achterbak van een auto geplaatst, waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen is van de ene locatie naar de andere locatie. Dit type hoogwerker is alleen geschikt voor lichte klussen.
Aanhangerhoogwerker:
Een aanhanger hoogwerker (het woord zegt het al) is een hoogwerker die op een aanhanger chassis is gemonteerd. Ook deze aanhanger is gemakkelijk te vervoeren en is ook op een minder goed begaanbaar terrein te gebruiken.
Spinhoogwerker:
Deze hoogwerkers zijn klein en kunnen erg goed manouvreren. Doordat deze goed door een deuropening kan, kan deze zelfs binnen gebruikt worden of in een kleine tuin. Doordat dit type vrij licht is van gewicht, beschadigt de ondergrond niet en is deze inzetbaar op veel plaatsen. Deze hoogwerker kan op de moeilijkst bereikbare plaatsen komen en is ideaal voor reparaties of onderhoud aan je dak of dakkapel.

Wil je advies welk type hoogwerker voor jouw klus het beste geschikt is? Bel ons of mail ons voor vrijblijvende informatie naar info@vantilburggroep.nl.

schaarhoogwerk kerk dinteloord