Telescoopkraan lost uien

Geplaatst 9 mei 2017 STEENBERGEN – Een telescoopkraan wordt vaak ingezet voor werkzaamheden aan hoge gebouwen, een zeecontainer verplaatsen of wanneer zware objecten naar grote hoogte moeten worden getild. Het inzetten van onze telescoopkraan voor het lossen van uien was dan ook nieuw voor ons, maar ook voor Van Meir Onions was dit nieuw.

Van Meir begon is namelijk begonnen met verschillende proeven voor het optimaliseren van de export van hun uien. Het opslaan van uien in een zeecontainer, vervoeren en elders lossen lijkt een eenvoudige zaak. Toch is dit niet direct het geval. Wanneer uien langere tijd als bulkgoederen in een zeecontainer opgeslagen zitten, kunnen deze niet eenvoudig gelost worden. De uien ‘werken’ waardoor ze vaster gaan zitten. Vaak worden de uien daarom vervoerd nadat ze in zakken of pallets zijn verpakt. Dit is echter arbeidsintensiever en daardoor duurder.

Proef met zeecontainer

Afgelopen weken heeft Van Meir Onions een proef gedaan met het opslaan van de uien als bulkgoederen in de zeecontainer. Om deze te lossen, was ‘grover’geschut nodig dan een vrachtwagen. Daardoor is onze telescoopkraan ingezet. Beide 40ft containers waren in korte termijn geleegd. Op de foto’s en het filmpje kun je goed zien dat de laatste uien pas uit de containers waren toen deze bijna geheel rechtop stond.

Na het legen kunnen de uien op kwaliteit worden gecontroleerd, zodat gewaarborgd is dat de kwaliteit bij opslag goed blijft. Hieronder kun je een filmpje vinden van het lossen van de 40ft container. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via info@vantilburggroep.nl.