BOOM ROOIEN – Telescoopkraan huren

Geplaatst 09-2015 DINTELOORD – Boom rooien? Wanneer een boom tussen gebouwen staat kan het voorkomen dat deze in de weg staat en de wortels geen ruimte meer hebben om te groeien. Dan zal het advies meestal zijn om de boom te snoeien en uiteindelijk de rooien. Dit klinkt vrij eenvoudig, maar voor grote bomen is dat niet altijd het geval! Door de zwaartekracht kunnen takken en stammen onvoorspelbaar reageren en is het belangrijk om hier met de grootste zorg mee om te gaan. In deze situaties kunt u een telescoopkraan huren. Dan zorgen wij dat de boom op een veilige en verantwoorde manier verwijderd wordt. Interesse? Neem hier vrijblijvend contact op via info@vantilburggroep.nl.

Veilige een boom rooien

In Dinteloord stond een oude boom die tussen de twee gebouwen geen plaats meer had voor z’n wortels. Vroeg of laat zouden de wortels de stenen steeds verder verduwen, waardoor er uiteindelijk gevaarlijke situaties ontstaan. De opdrachtgevers hebben besloten onze telescoopkraan te huren en de boom te laten rooien. Een mooie klus voor zo’n enorme machine. Met het manbakje konden we de top van de boom bereiken en de boom stukje voor stukje ‘afbreken’. Uiteindelijk hebben we de wortels verwijderd en was ook het laatste beetje boom verdwenen. De boom was binnen enkele uren gerooid. Hier kunt u ook voor kiezen en een telescoopkraan huren.

Voordelen van een telescoopkraan huren

Vaak wordt gedacht dat een telescoopkraan huren een te grote stap is voor het snoeien van een boom. Dit is echter niet het geval. Als u onze telescoopkraan huurt kunnen wij de boom uit uw tuin zonder schade, in een kort tijdsbestek en zonder rommel verwijderen. De boom kan binnen enkele uren in z’n geheel uit de grond worden gehaald, waardoor u niet met veel losse takken en boomstammen achter blijft. U kunt onze telescoopkraan huren voor het rooien van o.a een populieren boom, berkenboom, coniferen, dennenboom, wilgenboom, kastanjeboom, lindenboom, elzenboom, mastboom, notenboom, (tamme) kastanjeboom of bospest.