OPSLAG GROND VLOEISTOFDICHTE CONTAINER

Vloeistofdichte container

Wilt u vervuilde grond of verontreinigde grond tijdelijk opslaan, dan kunt u via ons een vloeistofdichte container huren.

Bekijk alle ontwateringscontainers

Maatwerk

Heeft u een vloeistofdichte container nodig welke aan specifieke eisen voldoet? Dan kunnen wij deze container naar uw wensen leveren. Wij maken onze containers zelf, waardoor wij deze container ook aan uw wensen kunnen laten voldoen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

ontwateringscontainer

VLOEISTOFDICHTE CONTAINER HUREN

De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Dit zijn stoffen die door de mens zijn geproduceerd en van nature niet in de natuur voorkomen. Deze PFAS zitten in veel verschillende producten zoals smeermiddelen, voedsel verpakkingsmaterialen, blusschuim, anti-aanbaklaag van pannen, textiel en cosmetica. De PFAS wordt hier vaak gebruikt omdat ze water-, vet- en vuil afstotend zijn. Door uitstoot en incidenten zijn deze stoffen in onze natuur terecht gekomen, in de grond, bagger en wateroppervlakte. Het grootste nadeel van deze stoffen in de grond, is dat ze slecht zijn voor het milieu en de gezondheid. Sommige PFAS producten komen in de grond terecht omdat ze gebruikt worden (denk aan blusschuim of smeermiddelen) of omdat ze in het afval terecht komen.

Het RIVM heeft een tijdelijke norm vastgesteld voor twee soorten PFAS in de nederlandse grond: 0,9 microgram PFOS per kg grond en 0,8 microgram PFOA per kg grond. Doordat er op veel plaatsen in Nederland waarden worden aangetroffen die boven de detectielimiet liggen, kan het nodig zijn om de grond tijdelijk op te slaan. Voor opslag van PFAS vervuilde grond kun je een vloeistofdichte container gebruiken. Deze container zorgt ervoor dat er geen stoffen uit de container lekken en nieuwe vervuiling kunnen veroorzaken. De opslag van de grond in de vloeistofdichte container kan plaatsvinden tot er een verwerkingslocatie is voor de vervuilde grond.

Niet alleen PFAS vervuilde grond kan opgeslagen worden in vloeistofdichte containers. Ook voor sterk chemisch vervuilde grond kun je de opslag van grond in een vloeistofdichte container laten plaatsvinden. Als de grond nat en slibachtig is, is het risico van lekken in het milieu groot als je geen vloeistofdichte container gebruikt.

Twijfel je of het vervuilde grond is? Dan kun je een grondonderzoek laten uitvoeren. Het grondonderzoek kan ook uitgevoerd worden als de grondopslag al in de vloeistofdichte container is. Twijfel je of een vloeistofdichte container voor de opslag van jouw vervuilde grond geschikt is, bel ons dan (0167 522372) of mail (info@vantilburggroep.nl) zodat we je vrijblijvend kunnen adviseren.

Wij hebben een grote voorraad vloeistofdichte containers en geleveren deze heel de Benelux. We hebben ook containers in verschillende maten en ook lage modellen waardoor de inhoud, zoals verontreinigde grond grond, goed te inspecteren valt.

Heeft u bepaalde wensen voor u container, geen probleem. Wij hebben een eigen constructiehal en kunnen de containers aanpassen aan uw eisen. Wij hebben containers tot 40m3 standaard op voorraad en containers tussen de 40m3 en 80m3 bouwen bij op aanvraag.