Hoe vol mag je een container laden?

Als je een container hebt besteld en je bent lekker bezig met klussen, ontstaat vaak de vraag: hoe vol mag ik de container eigenlijk laden?

Simpel

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: 20 cm boven de rand. Veel mensen denken dat je de container tot de rand mag laden, omdat het afval dat daarboven ligt er makkelijk afwaait. Dat klopt, maar bij het vervoeren van de container heeft de chauffeur een netje bij. Hierdoor kan hij het afval netjes afdekken en verliest hij onderweg geen lading.

Als het stormt moet je er zelf natuurlijk wel goed op letten dat je container niet leeg waait. Dat is niet alleen vervelend voor de omgeving, maar kan ook zorgen voor schade.

ophalen container te hoog beladen

Zo moet het dus niet!

Hoe beladen

Je kunt de container met de hand beladen, maar ook mechanisch met een kraan. Als je een container met een kraan wil beladen, neem dan vooraf contact met ons op. Dit is namelijk niet mogelijk voor alle containers, en er gelden dan andere tarieven.

Als je een container voor puin hebt besteld en je wil (straat)stenen afvoeren, is het mogelijk dat je de container netjes volstapelt. Let er dan wel op dat je de container niet tot boven de rand kunt vullen, omdat het gewicht van de container dan te groot wordt. Als dat gebeurt kan de container scheuren of de haak afscheuren. Je hoeft hier niet snel bang voor te zijn, maar als je twijfelt neem dan even contact met ons op.

Tip

Wij hebben gemerkt dat er in het verleden regelmatig misverstanden waren over wat nu 20 cm is. Je hebt bij het laden van de container namelijk niet altijd een meetlint bij. We hebben daarom op onze container een meetsticker geplakt. Hier kun je snel en gemakkelijk aan aflezen of de container te hoog is geladen. Elk wit-rood blokje is 1 cm, de sticker is precies 20cm hoog!

max 20 cm container beladen

Heb je voldoende informatie over het laden van een container? Kijk dan op onze webshop als je nog geen container hebt besteld. Succes!