06 - 1925 9913

Historie

Van toen tot nu

1940 - Het begin

In 1940 is Van Tilburg opgericht door Janus van Tilburg. Hij werd hierin altijd ondersteund door z’n vrouw Adriana van Tilburg- de Weert. Janus was oorspronkelijk kolenboer en was een bekend gezicht bij iedereen op het dorp. Hij voorzag bijna het gehele dorp van kolen en haalde ook groenteschillen op voor compostering. Eerst vervoerde hij met paard en wagen. Later heeft hij z’n eerste vrachtwagen gekocht.

“Met paard en wagen”

Hij is begonnen met puin rijden in de tijden van de oorlog. Dat was het begin van de afvalverwerkings- en puinbrekerij tak van het bedrijf.

1980 - De tweede generatie

In 1980 heeft zijn zoon Jan van Tilburg de zaak overgenomen met z’n vrouw Carla van Tilburg-Verhagen. In het begin waren de afzetcontainers en het grondverzet de hoofdactiviteiten, maar in latere jaren zijn ook het transport en de rolcontainers grotere vormen gaan aannemen. Zo heeft Van Tilburg in 2001 drie vuilniswagens aangeschaft, die tegenwoordig elke dag hun route rijden. Een paar jaar later is er zelfs een telescoopkraan aangeschaft, waardoor het bedrijf ook de zwaardere hijsklussen kon aanpakken.

“Van schillenboer tot vuilnisman”

Jan en Carla hebben hun hart en ziel in de zaak gestoken en hebben Van Tilburg uit laten groeien tot het bedrijf zoals u het nu kent. Met de diverse activiteiten van grondverzet tot transport hebben ze hun naam gevestigd in de regio Zuid-West Nederland.

2012 - De derde generatie

Van Tilburg is een familiebedrijf in hart en nieren en ook de nieuwe generatie van Van Tilburg heeft hun intrede gemaakt in het bedrijf. Zo is de oudste dochter van Jan en Carla, Nicole, al enkele jaren werkzaam op het kantoor van Van Tilburg en is een van de vaste aanspreekpunten van onze klanten. Maar ook hun twee zonen, Alex en Leon, werken naast hun opleiding vol passie voor het bedrijf. Alex heeft naast zijn master “Building Engineering” aan de TU in Delft de interne automatisering en online (website/webshop) in beheer. Leon is naast zijn opleiding tot Uitvoerder bouw/infra aan het Radiuscollege Breda bijna elke vrije minuut te vinden op het bedrijf met name in de werkplaats, sorteerhal of op de puinbrekerij.

“Klaar voor de toekomst”

Anne, hun tweede dochter heeft in 2012 een eigen werk- en modekleding winkel gestart, en zorgt op die manier voor de werkkleding van het personeel van Van Tilburg. De winkel bevindt zich in Dinteloord: For More

Van Tilburg Groep