Van toen tot nu

In vogelvlucht geven we je een beeld van de ontwikkeling die ons bedrijf heeft doorgemaakt.

1940

Het begin

In 1940 is Van Tilburg opgericht door Janus van Tilburg. Hij werd hierin altijd ondersteund door z’n vrouw Adriana van Tilburg- de Weert. Janus was oorspronkelijk kolenboer en was een bekend gezicht bij iedereen op het dorp. Hij voorzag bijna het gehele dorp van kolen en haalde ook groenteschillen op voor compostering. Eerst vervoerde hij met paard en wagen. Later heeft hij z’n eerste vrachtwagen gekocht.

1975

Janus en Adriana van Tilburg

Janus werd bij het bedrijf altijd ondersteund door z'n vrouw Adriana die de administratie deed.

1980

De tweede generatie

In 1980 heeft zijn zoon Jan van Tilburg de zaak overgenomen met z’n vrouw Carla van Tilburg-Verhagen. In het begin waren de afzetcontainers en het grondverzet de hoofdactiviteiten, maar in latere jaren zijn ook het transport en de rolcontainers grotere vormen gaan aannemen. Zo heeft Van Tilburg in 2001 drie vuilniswagens aangeschaft, die tegenwoordig elke dag hun route rijden. Een paar jaar later is er zelfs een telescoopkraan aangeschaft, waardoor het bedrijf ook de zwaardere hijsklussen kon aanpakken.

1985

Romneyloodsen

In de jaren 80 stonden er op onze hoofdlocatie romneyloodsen op de plaats waar nu onze sorteerhal en werkplaats staat.

1987

Haven Dinteloord

Janus en Jan van Tilburg waren trots op een van hun eerste vrachtwagens. Hiervan was deze DAF met neus er een van.

1990

Bouw fundering

In 1990 zijn de nieuwe loodsen gebouwd. Hiernaast kun je zien hoe de fundering werd gelegd.

1991

Sorteerhal

Toen de spanten stonden begon de loods al snel vorm te krijgen. In 1991 werd het hoogste punt bereikt. De loodsen werden gebouwd met vloeistofdichte vloer, zodat deze al direct aan de milieueisen voldeed.

1995

Vijftig jaar bestaan

In 1995 werd in onze werkplaats het 50 jaar bestaan van Van Tilburg gevierd. De brug diende als bar, wat een unieke feestlocatie opleverde.

2000

Bloemendijk

In 2000 hebben we een nieuwe vestiging aangekocht aan de Bloemendijk. Deze locatie wordt voornamelijk gebruikt voor opslag en stalling van materiaal.

2002

Eerste rolcontainers

In 2002 hebben we de eerste rolcontainers geplaatst. We hadden niet direct een kraakperswagen, dus we moesten de containers op de een andere manier legen. Elke week reden we met deze wagen rond. We haalden de volle containers op en plaatsten lege containers terug. Ze werden dan ook niet geleegd maar gewisseld!

2008

De derde generatie

Van Tilburg is een familiebedrijf in hart en nieren en ook de nieuwe generatie van Van Tilburg heeft hun intrede gemaakt in het bedrijf. Zo is de oudste dochter van Jan en Carla, Nicole, een vertrouwd gezicht op het kantoor van Van Tilburg en is een van de vaste aanspreekpunten van onze klanten. Maar ook hun twee zonen, Alex en Leon, werken vol passie in het bedrijf. Alex focust zich onder andere op de interne automatisering en Leon beheert het wagenpark en de werkplaats. Mede door hun achtergrond (Alex als master Building Engineering en Leon als Uitvoerder bouw/infra) werken ze eraan om de Aannemerij verder uit te breiden in het bedrijf. Van leggen van een drempel of oprit tot het plaatsen van een dakkapel.

2012

Eerste ondergrondse containers

Na 10 jaar had het rolcontainer bestand zich inmiddels flink uitgebreid. Het bleek tijd om ook te kijken naar duurzame en esthetisch mooie alternatieven. In 2012 zijn de eerste semi-ondergrondse container geplaatst. Op deze containers zit een systeem met tag, zodat precies uit te lezen is wie hoeveel afval in de container heeft gedaan. En misschien nog belangrijker, wanneer de container vol zit.

2013

Aanleg a4

Een project waar we enorm trots zijn is de aanleg van de A4. Deze weg hebben wij natuurlijk niet aangelegd, maar we hebben wel al het puin mogen leveren voor het A4 tracégedeelte Dinteloord - Steenbergen. Dit was voor ons bedrijf een gigantische klus, maar doordat we er met z'n allen onze schouders onder gezet hebben kunnen we er met een trots en zeer goed gevoel op terug kijken. Bijzonder is ook dat we tijdens deze werkzaamheden een tijdelijke vergunning hebben gehad voor het breken van puin aan de Molenweg. Hierdoor werd het centrum van Dinteloord ontlast en konden we efficiënter werken.

2014

Sloop woning

Jan heeft in z'n jonge jaren veel op de kraan gezeten, maar heeft deze werkzaamheden door de tijd heen steeds meer verlegt naar het transport. Door de achtergrond van Leon en Alex hebben we met het bedrijf de aannemerij juist wel meer opgepakt. De eerste sloop van een complete woning was al snel een feit. Door het toepassen van duurzame technieken werd het afval gesorteerd aan de bron.

2015

Portaal met afstandsbediening

Onze vrachtwagens zijn door de tijd gemoderniseerd en voorzien van de nieuwste technieken. Hier zie je een van onze chauffeurs gebruik maken van het nieuwe portaalsysteem, dat bediend wordt met een afstandsbediening. Dit is gemakkelijk maar ook veilig. De chauffeur kan tijdens het takelen van de container namelijk op een punt gaan staan waar hij goed overzicht heeft.

2016

Bedrijfsbezoek

In 2016 zijn we door OPS gevraagd om een bedrijfsbezoek te organiseren. Ondanks dat dit voor de geschiedenis van het bedrijf minder impact heeft gehad, noemen we het hier wel graag. Wij merkten namelijk dat dit bedrijfsbezoek, georganiseerd door Nicole, Alex en Leon, voor veel mensen het inzicht gaf dat het bedrijf langzaam werd voortgezet door een nieuwe generatie. op de foto geeft Leon uitleg over het sorteer en recycling proces in onze sorteerhal.

2017

Asfalteren

Het asfalt op ons terrein was inmiddels al flink versleten. Het gehele terrein werd daarom opnieuw geasfalteerd op een vergelijkbare manier als de wegen geasfalteerd worden. Het was voor ons best indrukwekkend, omdat er veel en zwaar materieel aan te pas kwam met een heel team. Alles is perfect op elkaar ingespeeld, een mooi zicht.

2018

ADR

We verhuren al jaren lang vloeistofdichte containers en transporteren deze ook. Steeds vaker zagen we dat er voor bepaalde stoffen ADR certificering nodig was. Daarom zijn we met z'n allen in de studieboeken gedoken en hebben we onze ADR certificaten gehaald. Het was zeker niet makkelijk, maar iedereen was geslaagd!

2019

Asbest verwijderen

De loodsen die bijna 20 jaar stonden hadden een asbest dak. Het is iedereen wel bekend dat dat niet wenselijk is. We hebben daarom alle asbestplaten van het dak laten verwijderen en vervangen door dikke isolatieplaten. Op deze manier konden we geluidshinder in de omgeving voorkomen én liepen we geen asbest-risico meer. Tegelijk hebben we geïnvesteerd in een infrarood-broeidetectiesysteem, wat in brand in een zeer vroeg stadium kan herkennen en voorkomen.

2020

Zonnepanelen

Asbest eraf, zonnepanelen erop. Als bedrijf werken we de laatste jaren steeds duurzamer en milieubewuster. Naast het gebruik van gerecyclede materialen en het voorkomen van afval, konden zonnepanelen dan ook niet ontbreken. We hebben gelijk 150 panelen op ons dak geplaatst.

2021

Wasplaats Molenweg

Wanneer vloeistofdichte containers terug komen van onze klant worden ze gereinigd. Dit gebeurde altijd op onze vestiging aan de Stoofdijk in Dinteloord. Aangezien de opslag van onze containers aan de Molenweg in het buitengebied is, zorgt dit helaas voor onnodige transportbewegingen door het centrum van Dinteloord. Wij zijn in 2020 dan ook begonnen aan de bouw van een nieuwe wasplaats aan de Molenweg. Deze is in 2021 in gebruik genomen en zorgde direct voor efficiëntere en minder vervoersbewegingen. Goed voor het milieu én voor het dorp.