06 - 1925 9913

Mogen wij ons even voorstellen

Jan en Carla van Tilburg

eigenaren

“In de jaren dat wij de zaak hebben opgebouwd is een van de punten die bij ons voorop heeft gestaan: afspraak is afspraak! Ik ben een man van mijn woord en als ik het beloof, dan doe ik het.” zegt Jan van Tilburg. Daar is dan ook heel de bedrijfsvoering op gebouwd. Want met het nakomen van afspraken, laat je zien dat mensen je kunnen vertrouwen. “Op elk moment van de dag, elk tijdstip, het maakt niet uit. Wij staan klaar voor onze klanten.” In al de jaren dat Jan en Carla hun hart en ziel in het bedrijf hebben gestoken, is goed terug te zien dat ze bij van Tilburg elke klant kennen. “Dat is de kracht van het bedrijf, een persoonlijke aanpak, want elke klant heeft een eigen situatie waarin wij de klant op een zo goed mogelijke manier proberen te helpen.”

 “Een man een man, een woord een woord”

Jan van Tilburg, zoon van oprichter Janus van Tilburg, is sinds 1980 samen met zijn vrouw Carla van Tilburg-Verhagen eigenaar van het bedrijf wat is begonnen met puin rijden in de tijden van de oorlog. Sinds 1980 is Jan van Tilburg enorm veel bezig geweest met het verbreden van de mogelijkheden van het bedrijf. “Allemaal onder het mom van de helpende hand. We willen op allerlei gebieden een waarde kunnen zijn voor onze klanten.” Jan is een man met een lange termijn visie en Carla een integer klankbord. Op deze manier vullen ze elkaar goed aan en komt dit ten gunste van het bedrijf.

Jan en Carla van Tilburg

Henrie Heijboer

BEDRIJFSLEIDER – MANAGER TRANSPORT

“Wanneer de dag begint, weet je niet wat je te wachten staat. Een hectische dag, of juist een rustige dag. Veel wijzigingen of de gebruikelijke routines. Zorgen dat al deze veranderingen goed uitpakken en dat de bedrijfsvoering door kan gaan. Op tijd. Want dat is iets waar we bij Van Tilburg erg op letten. Liever vandaag, dan morgen.”

“Elke dag wat anders”

“Elke klant moet snel geholpen kunnen worden op een tijd die voor die klant het beste uitkomt. En daar houden we elk moment van de dag rekening mee, want anders kom je al snel voor verrassingen te staan.”

Henrie Heijboer

STAN ROMPAS

CHAUFFEUR

“Met Stanneke het vuilnismanneke! Ben er even niet, want ben even ‘n bakkie doen! Als je begrijpt wat ik bedoel.” klinkt het in het zeldzame geval dat Stan zijn telefoon even niet op kan nemen. Kenmerkend aan het bluetooth oortje is Stan namelijk elke dag te zien in een van de vuilwagens. “Ik wil graag altijd bereikbaar zijn, het zou namelijk zo maar eens voor kunnen komen dat er iets met spoed moet worden gedaan en daar moet ik altijd bereikbaar voor zijn.” In zijn vuilwagen is hij tegenwoordig een bekend gezicht bij alle klanten met een rolcontainer.

“Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”

Werk wat hij zichtbaar met enorm veel plezier doet. “Het is erg leuk om elke dag bij de mensen langs te gaan en ze van hun afval af te helpen. Op deze manier helpen we elkaar, want de klant is van hun afval af en wij kunnen beginnen aan alle stappen om het afval te gaan recyclen of zo efficiënt mogelijk te verwerken.”

Stan Rompas

Mathijs Pluijgers

Chauffeur

Mathijs is onze jongste vrachtwagenchauffeur en heeft bijna alle rijbewijzen en certificaten al op zak. Hij combineert z’n studie graag met het werk bij Van Tilburg. Zo kan hij de theorie direct in de praktijk brengen en is lekker actief bezig. Want stilzitten kan hij niet!

“Het is fijn om naast m’n studie actief bezig te zijn!”

Je kunt Mathijs regelmatig vinden in een van onze vrachtwagens voor het legen van rolcontainers of wisselen van een afzetcontainer. Deze jonge en enthousiaste medewerker past goed binnen het bedrijf . Geen 9 tot 5 mentaliteit en lekker actief!

Mathijs Pluijgers

Nicole van Tilburg

MARKETING / VERKOOP

Nicole is de oudste dochter van Jan en Carla en is sinds 2008 actief in het bedrijf. “Ik vind het leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen aan het bedrijf wat mijn ouders in de voorgaande jaren hebben opgebouwd. Spelende wijs ben ik door de jaren heen in het bedrijf gegroeid, waardoor je er een sterke band mee krijgt. Vroeger als klein meisje reed ik al met mijn vader mee met de vrachtwagen in het kinderzitje. Waar ik toen met mijn grote voorbeeld mee reed, volg ik hem nog steeds.

Sinds ik mijn master Marketing Management (Bedrijfskunde) in 2012 heb afgerond, ben ik fulltime gaan werken bij Van Tilburg en heb ik daar meteen de kans gekregen om mijn kennis toe te kunnen passen in de praktijk. “Het is zo ontzettend leuk om gelijk vol aan de slag te kunnen gaan. Je ziet hoe dingen goed gaan, maar het is juist de uitdaging om alles nog béter te kunnen laten verlopen. ”

“Ik ga alleen maar voor de tien”

Nicole is op dit moment vooral bezig met de marketing en verkoopactiviteiten van Van Tilburg en richt zich daarbij op het contact met de klanten. “Het is fijn om te horen wat er leeft onder je klanten. Alleen op die manier kun je je klanten begrijpen en hen helpen.”

Nicole van Tilburg

ALEX VAN TILBURG

Techneut

Alex is de oudste zoon en de derde van de vier kinderen die de lijn van Van Tilburg graag wil voortzetten. Alex heeft zijn Bachelor Civiele techniek afgerond en is nu bezig met z’n Master aan de TU in Delft. Toch is hij ook in zijn vrije uurtjes vaak te vinden in de werkplaats. Hij heeft een talent voor techniek en dat is door heel het bedrijf terug te zien. Overal kun je dingen vinden die Alex heeft gemaakt. “Ik vind het gewoon erg leuk om met techniek bezig te zijn, als iets kapot is wil ik het maken. Of het nu om computers gaat of vrachtwagens, het maakt niet uit. En als iets niet meteen lukt, dan laat ik het niet meer los voordat ik de oplossing heb gevonden.”

“Altijd bezig met nieuwe oplossingen”

Maar niet alleen voor reparaties is Alex de juiste persoon, ook voor nieuwe oplossingen is hij altijd in de weer. “Ik kan er niet tegen dat een simpele handeling niet automatisch gebeurt als dat kan. Een eenvoudige automatisering van een kleine handeling kan er al voor zorgen dat alles veel soepeler verloopt.”

Alex van Tilburg

JAN VAN DE KASTEELE

Kraanmachinist

Jan is elke dag te vinden in een van de vrachtwagens van Van Tilburg. Maar hij is daarnaast de persoon van de telescoopkraan. Hij is een bekwaam machinist en zorgt er bij elke bijzondere werkzaamheid voor dat het perfect verloopt. “Ik probeer natuurlijk alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Vooral bij werkzaamheden met onze telescoopkraan is dat van enorm belang, omdat een kleine fout al grote gevolgen kan hebben.”

“Dat doe ik nooit meer!”

Het werk met de telescoopkraan vereist volledige controle en veel ervaring. “Het is vooral ook weten wat je niet moet doen, om bepaalde situaties goed te laten verlopen. Als er iets fout gaat, moet je dat zien als een leermoment. Wij zorgen er altijd met zijn allen voor dat we fouten nooit twee keer laten voorkomen.” Dat is precies de hele houding bij het bedrijf, want fouten maken we allemaal. Het is juist de kunst om ze geen twee keer te maken.

Jan van de Kasteele

JACQUES HUIJBREGTS

Metaalbewerker

Jacques is elke dag terug te vinden in de werkplaats waar hij alle vrachtwagens in een perfecte conditie houdt. Of het nu gaat om controle van de wagens of het repareren van schade, Jacques lost het op. “Het is eigenlijk zo dat alles wat we hebben er perfect moet uitzien, niet alleen voor het zicht, maar vooral om alles in een goede conditie te houden.” Jacques werkt als buurman van het bedrijf al vanaf zijn jeugd voor van Tilburg en heeft de groei van het bedrijf dan ook van dichtbij meegemaakt.

“Het is altijd mooi weer”

“Het mooie is om te zien dat onze wagens er goed uitzien, maar bovenal lang meegaan.” Omdat dit scheelt in de kosten. Jacques is ook de man van de uitspraken, een daarvan ‘het is altijd mooi weer’. Het maakt hem dan ook niet uit welk werk hij doet, hij bekijkt het altijd van de positieve kant. “Als je met plezier je werk doet, kun je er vol voor gaan en blijf je altijd enthousiast voor het bedrijf.” Dat is ook de kracht van Van Tilburg, het enthousiasme. Hierdoor werken ze bij Van Tilburg echt als een team en weet de klant dat ze op hen kunnen rekenen.

Jack Huijbregts

LEON VAN TILBURG

Metaalbewerker

Leon is de jongste van de vier kinderen en lijkt enorm op zijn vader als het aankomt op de liefde voor het handelen. Als klein kind is hij begonnen met het kopen en verkopen van vogels en konijnen, maar dit is steeds serieuzere vormen gaan aan nemen en hij helpt zijn vader nu ook met het uitbreiden van het wagenpark. “Ik vind het altijd leuk om te zoeken naar verschillende soorten vrachtwagens op het internet.”

“Een wagen zien rijden die ik heb gespoten, dat is pas gaaf!”

Naast zijn interesse voor het wagenpark van Van Tilburg ligt zijn hart in de werkplaats. Van lassen tot plamuren, hij gaat ervoor. Ook de cabines van de vrachtwagens worden door Van Tilburg zelf gespoten, iets waar Leon duidelijk veel plezier uithaalt. Tot ‘s avonds laat is hij aan het werk, omdat juist die éne vrachtwagen af moet. Een echte volhouder, iets wat herkenbaar is voor dit bedrijf.

Leon van Tilburg

Peter van Est

Chauffeur

Peter is een van de fulltime chauffeurs die bij van Tilburg elke dag op de weg te vinden is om containers op te halen of te plaatsen. Hij doet zijn werk al jaren met veel plezier en Peter is ook de chauffeur die elke situatie aankan. “Af en toe kan het werk wel eens een uitdaging met zich meebrengen. Dat vind ik dan weer leuk, want ik zeg ook altijd ‘kan niet, bestaat niet! Er zijn heel veel situaties waar een container erg moeilijk staat, maar dat de klant er wel vanaf wil. Dan zorg ik er ook voor dat hij er vanaf komt. En dat allemaal schadevrij en zonder dat de klant er last van heeft.”

Peter is altijd erg flexibel en zet zich overal voor 110 procent in. Op de manier kun je zien dat iedereen binnen van Tilburg de klant zo goed mogelijk wil helpen. “Er zijn natuurlijk wel eens wat lastige situaties, maar daar moet je voor openstaan zodat je ze zo goed mogelijk kunt oplossen.”

Peter van Est

Adris Goossens

Chauffeur rolcontainers

Vol enthousiasme zorgt Adris ervoor dat de rolcontainers elke dag geleegd worden. Zo is iedere klant op tijd van z’n afval af.

“Elke container leeg ik op tijd”

Dick van de Tonnekreek

Chauffeur

Dick is als chauffeur niet alleen te vinden op onze haakarm en portaal wagens, maar rijdt ook regelmatig een rolcontainer route. Juist deze afwisseling zorgt ervoor dat elke dag anders en hij elke dag op andere nieuwe plaatsen komt.

“Mijn tomtom brengt me overal!”

“Toen ik hier kwam werken kende ik de meeste straatnamen nog niet uit m’n hoofd, maar het is leuk om steeds op nieuwe plaatsen te komen. En gelukkig heb ik een tomtom, zodat ik de weg altijd kan vinden”

Dick van de Tonnekreek

Michael de Regt

Chauffeur

Michael is voor veel rolcontainerklanten een vertrouwd gezicht. Hij is dagelijks te vinden op onze routes en kent bijna alle klanten uit z’n hoofd.

“Ik zorg dat ik overal op tijd ben”

Niet alleen restafval, maar ook papier, glas of groenafval haalt hij op bij de klanten.

Michael de Regt

Peter Traets

Chauffeur vloeistofdicht

Peter Traets rijdt graag voor het vloeistofdichte transport, maar is daarnaast natuurlijk ook regelmatig te vinden op het container transport net als de andere chauffeurs. Als echte Dinteloorder kent hij deze regio als z’n broekzak en zorgt voor een efficiënte levering van onze containers. Daarnaast is houdt Peter wel van een grapje, waardoor het met hem altijd gezellig is!

Peter Traets