Contact

Wij helpen je graag verder

Hulp nodig?

DIRECT EEN VRAAG STELLEN

  Hoofdvestiging
  Dinteloord

  Bezoekadres

  Stoofdijk 26B
  4671CR Dinteloord

  +31 (0) 167522372 06 - 1925 9913

  Openingstijden

  Ma. / Vr. - 7.00 - 17.30

  Zaterdag. - 9.00 - 12.00

  Zondag. - Gesloten

  Vestiging
  Steenbergen

  Koperslagerij 8/10
  4651SK Steenbergen

  Vestiging
  Bergen op Zoom

  Halsterseweg 112a
  4613 BA Bergen op Zoom

  +31 (0) 164266955

  Veelgestelde vragen
  Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Afzetcontainers

  In een container voor ‘grofvuil’ kunt u al het gemengde afval kwijt dat tijdens een sloop, verbouwing of huisruiming vrijkomt:

  WEL
  ijzer, metaal, hout, plaatmateriaal, papier/karton, vlakglas, groenafval, gipsplaat

  WEL ONDER VOORWAARDEN:
  de volgende afvalstromen mogen alleen in bouw en sloopafval als ze kleiner zijn dan 50x50cm:
  schoon metsel-, steen- en betonpuin, vloerbedekking, isolatiemateriaal, diverse kunststoffen en rubbers, kunststof, matrassen (in stukken)

  Als dit afval groter is dan 50x 50 cm worden er extra verwerkingskosten in rekening gebracht. Bij twijfel kun je ons altijd even bellen of mail een foto naar info@vantilburggroep.nl

  NIET asbest en/of asbest gelijkend materiaal, afvalolie, gevaarlijke/ chemische afvalstoffen (verfhoudend afval, kitspuiten etc.), niet uitgehard cement of beton, dakleer, asfalt, witgoed, bielzen, accu’s (auto)banden, gehele matrassen of geïmpregneerd hout.
  In een container voor ‘bouw en sloopafval’ kunt u al het gemengde afval kwijt dat tijdens een sloop of verbouwing vrijkomt:

  WEL
  ijzer, metaal, hout, plaatmateriaal, papier/karton, vlakglas, groenafval, gipsplaat

  WEL ONDER VOORWAARDEN:
  de volgende afvalstromen mogen alleen in bouw en sloopafval als ze kleiner zijn dan 50x50cm:
  schoon metsel-, steen- en betonpuin, vloerbedekking, isolatiemateriaal, diverse kunststoffen en rubbers, kunststof, matrassen (in stukken)

  Als dit afval groter is dan 50x 50 cm worden er extra verwerkingskosten in rekening gebracht. Bij twijfel kun je ons altijd even bellen of mail een foto naar info@vantilburggroep.nl

  NIET asbest en/of asbest gelijkend materiaal, afvalolie, gevaarlijke/ chemische afvalstoffen (verfhoudend afval, kitspuiten etc.), niet uitgehard cement of beton, dakleer, asfalt, witgoed, bielzen, accu’s (auto)banden of geïmpregneerd hout.
  In een container voor 'schoon puin' doet u alleen steenafval met een maximale afmeting van 50x50 cm:

  WEL baksteen, schoon metselwerk, steen- en betonpuin, uitgeharde betonresten, harde steensoorten, stenen, dakpannen, straatstenen, trottoirbanden en heipalen.

  NIET Asbest en/of asbestgelijkend materiaal, asfalt, zand of grond, cellenbeton, gasbeton, gevaarlijke afvalstoffen, dakrenovatie-afval, gipsplaten, hout, metalen en kunststof blikken, oliehoudend afval, organisch materiaal, vloeistoffen en bouw en sloopafval.
  In een container voor dakleer kunt u dakafval kwijt:

  WEL Dakleer, dakbedekking met teer of bitumen, tempex dakplaten met resten dakleer en/of bitumen en grind vervuild met teer.
  In een container voor tuinafval mag alleen 'groen' afval:

  WEL takken, struiken, snoeiafval, bladafval, plantenresten en gras (maaisel)

  NIET Asbest en/of asbestgelijkend material, geen grond, zand en/of (tuin)aarde, geen (paarden)mest, geen graszoden/ matten, geen sloophout of gevaarlijk afval
  In een container voor hout kunt u A-B kwaliteit hout kwijt:

  WEL Geplastificeerde houtsoorten, puur hout, vezelplaat, multiplex / beton multiplex, spaanplaat, hardboard, zachtboard, geschilderd hout al dan niet voorzien van hang- en sluitwerk.

  NIET Asbest en/of asbestgelijkend materiaal, hout vermengd met andere afvalstoffen, geïmpregneerde of geteerde houtsoorten, bomen en struiken of bielzen.
  U hoeft niet aanwezig te zijn voor het plaatsen van de container. Het is wel gemakkelijker, want u kunt de chauffeur dan namelijk precieze aanwijzingen geven over de plaats waar u de container wilt hebben. U hoeft ook niet aanwezig te zijn voor het ophalen.

  LET OP:
  De container mag niet te vol geladen zijn en de vrachtwagen moet voldoende ruimte hebben om de container op te kunnen halen (denk aan eventuele geparkeerde auto’s die in de weg kunnen staan). Het afval mag niet meer dan 20 cm boven de container uit steken. Onze chauffeurs hebben ook altijd een net bij om de container veilig op te halen.
  De container mag niet meer dan 20 cm boven de rand geladen worden. Wanneer de container te hoog geladen is, is dit namelijk niet veilig voor onze medewerkers, chauffeurs en medeweggebruikers.

  Wanneer een container te hoog geladen is om veilig mee te nemen, laat de chauffeur de container staan. Er wordt dan een loze rit a € 59,- incl. btw in rekening gebracht. Wanneer de container wel veilig vervoerd kan worden, maar hoger is beladen dan 20 cm boven de rand, wordt de container meegenomen. Het extra afval wordt op basis van nacalculatie in rekening gebracht a € 62,50/m³ incl. btw.
  U heeft meestal geen vergunning nodig als u de container op uw eigen terrein plaatst of als u de container tijdelijk op de openbare weg laat plaatsen. Wanneer er voor uw auto een parkeervergunning nodig is, is dit meestal ook nodig voor de container. Als u twijfelt is het verstandig om direct contact op te nemen met uw eigen gemeente. Zij kunnen u precies uitleggen wanneer u wel en wanneer u geen vergunning hoeft aan te vragen. U blijft ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het regelen en hebben van de juiste vergunning voor de container.

  LET OP:
  Als u de container op uw stoep of uitrit laat plaatsen, gebeurt dit altijd op uw eigen risico en onder uw verantwoordelijkheid. Zorg dat de container goed zichtbaar is in het donker. Eventuele schade ontstaan aan de stoep en/of oprit kan dan ook op geen enkele manier op van Tilburg Groep worden verhaald.
  In onze all-in tarieven is 4 weken huur begrepen. Wilt u de container langer huren, dan is dat mogelijk voor € 7,00 per week incl. btw. De container wordt niet automatisch na 4 weken opgehaald. Zodra de container vol is kunt u via het ophaalformulier of telefonisch uw ophaalopdracht doorgeven. Als u de container langer dan 4 weken heeft staan, ontvangt u een factuur voor de huur van de container zodra wij uw ophaalopdracht hebben ontvangen.

  Rolcontainers

  Restafval is al het afval wat overblijft en wat u niet meer kan scheiden. Maximaal 50x50 cm groot.

  NIET Asbest, asbestgelijkend material, chemisch en/of gevaarlijk afval, stenen, zand, geen (paarden)mest
  U kunt de ledigingsfrequentie van uw rolcontainerabonnement altijd maandelijks verhogen of verlagen.
  Nee, wij brengen geen milieutoeslag of brandstoftoeslag in rekening.
  Zet de container op de dag van de lediging gereed aan de openbare weg. Zorg dat de container goed zichtbaar en gemakkelijk te bereiken voor de chauffeur. Onze chauffeurs legen de containers tussen 07.00 en 18.00.
  U kunt een extra lediging aanvragen door te mailen naar bestellingen@vantilburggroep.nl
  Uw contract heeft een looptijd van 1 maand. Het contract wordt elke maand met 1 maand verlengd.
  U kunt uw rolcontainer abonnement dat via de online webshop is afgesloten per maand opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand. Wanneer u uw abonnement opzegt, nemen wij contact met u op om de laatste ledigingsdag van uw rolcontainer en de ophaaldatum van de rolcontainer af te spreken. Transportkosten voor het ophalen van de container zijn 40,- euro excl. btw,
  Wij verzoeken u altijd om de container leeg en schoon aan te bieden op de ophaaldatum. Zo voorkomt u extra kosten voor de verwerking van het afval en reinigingskosten.
  De genoemde rolcontainer tarieven zijn excl. btw.
  Op nationale feestdagen wordt uw container een werkdag eerder of later geleegd. U ontvangt ongeveer een week van te voren een mail naar welke dag uw rolcontainerlediging verzet wordt.