CarnAFVAL of een duurzame carnaval?

Eindelijk mogen we weer. De coronamaatregels zijn versoepeld en dit jaar kan carnaval net als ‘vanouds’ gevierd worden. Wij houden ook van carnaval, maar wij houden minder van de enorme hoeveelheid afval die er bij vrij komt. Wij geven graag een paar kleine tips om de hoeveelheid afval te voorkomen en te zorgen voor een duurzame carnaval.

Confetti

Er is helaas nog steeds veel plastic confetti beschikbaar via party poppers en confetti shooters. Met papieren confetti heb je net zoveel plezier, dus let hier goed op voordat je confetti koopt. Tegenwoordig heb je ook leuke duurzame alternatieven :

Heb je nog een leuk alternatief gevonden? Laat het ons gerust weten.

Duurzame outfit

Als je op zoek gaat naar een leuke outfit, ga eens langs een kringloper of een (online) tweede hands winkel. Het is zonde om elk jaar een compleet nieuw-nieuwe outfit te kopen. Je kunt ook altijd kijken of je van oude materialen zelf een outfit kunt maken. Is je outfit echt versleten? Gooi deze dan in een kleding container, zodat het alsnog gerecycled kan worden.

Denk ook eens na over het lenen van een outfit. Je kunt een echte carnavalsoutfit lenen, maar je kunt ook de werkkleding van je vrienden lenen. Misschien kun jij wel verkleed als wijkzuster, timmerman of … chauffeur van Van Tilburg Groep! Dit jaar waren er 2 enthousiaste Dinteloorders verkleed gegaan met onze bedrijfskleding. Ontzettend leuk én goed voor een duurzame carnaval!

Van Tilburg duurzame carnaval

Wij zijn benieuwd of jullie ook duurzame outfits hebben bedacht voor carnaval. Of alvast voor volgend jaar!